Attila.M 2009.12.12. 02:41

Az elso het

Na vegre internet kozelbe jutottunk. A helyzet nem is olyan egyszeru, mert igaz hogy az iskolaban van internet, viszont ido az nincs. Az iskola tart mindne reggel 9 tol du. 3 ig, 2 db szunettel. Az meg nem eleg a blog irasara. :)

Hol is kezdjuk... A megerkezes utan gyakorléatilag rogton lett egy jo kis szallasunk. Ez a szallas az itteni ismeros egyik rokona. Ott toltottunk par napot, ami igen tanulasagos volt. Pl. ott jottunk ra, hogy Ausztralia a tenyernyi pokok orszaga :) a tenyernyit szo szerint kell erteni. Ami a teraszunkon lakott, az kb. egy nagyobb kistanyernyi. Annyit mar megtudtunk, hogy amelyik nagyon fekete, vagy piros a hasa, jobb elkerulni. A kertunkben volt tovabba kigyo, bushturkey (vadpulyka), botsáska, es meg ki tudja mi mas. Ennel a lakasnak a kertunk tulajdonkeppen egy esoerdo volt. Szo szerint. Ime:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a lakast nem nagyon szerettuk, igy csak 5 napot laktunk itt. Innen a kristal nagymamajahoz koltoztunk, aki egy igazi Magyar asszony :) (vekony vagy egyel, ne magyarazz egyel, kuss!, stb. tisztara olyan mint a nagynenem :) ) A Kristalek es a csaladja gyakorlatilag ugy viselkednek velunk mintha csaladtagok lennenk. Visznek mindenhova, es barmit hasznalhatunk barmikor. Hihetetlen rendesek es onzetlenek. Pedig ok csak 2 hetet voltak nalunk :) ok azok:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En (Attila) 1 hete dolgozom, gyakorlatilag kerteszkedek. Ez azt jelenti, hogy a bananfa kivagasatol a funyirason keresztul mindenfelet csinalok. A pokokkal, kigyokkal, es egyeb alatokkal napi kapcsolatban vagyok. Idaig sikerult begyujtenem egy pokcsipest, es egy meduzacsipest is. A bernit "csak" egy fel meteres darazs csipte meg idaig. remelem mas mar nem kostol meg minket :) Berni es Barna iskolaba jarnak, heti 5 napot. En csak januar 4 tol fogok suliba jarni, addig dolgozok. A keresetem 120 es 200 dollar kozott van naponta. Ezt meg kell szorozni 170-nel hogy forint legyen. Nem nehez kiszamolni, hogy ez nem annyira rossz napi kereset diakkent. Az arak ugyanazok mint nalunk kb. de van sok dolog ami olcsobb, es van dragabb is. De azert a 35 ezres napi berbol csak elkaristolok valahogy :) Itt az eletszinvonal nagyon magas. Magyar szemmel nezve pedig tobb ezer ev alatt is elerhetetlen. Pl.: a Jane (Kristal apjanak a felesege) most meg hamarosan nyugdijba. Mivel 40 evet egy helyen dolgozott, es fizette a nyugdijat, jovore 400.000  (x 170) dollart kap mikro nyugdijba megy, es 2000 dollar korul lesz a nyugdija. Egy sima korhazi melos. Hihetetlen...

A  Barna osztalya:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brisbane gyonyoru, es baromi meleg van. Hidegebb ejszakakon 20 fokra is lemegy a homerseklet, nappal az atlag 30-35. A varos kozepen van egy ingyenes strand, ami nem gyengen nez ki:

 

Ahogy mondtam, az emberek itt nagyon jol elnek, aki dolgozik, az nagyon magas szinvonalon meg tud elni. En kulfoldi diak rabszolgakent keresek most rabszolga munkaval havi 3000 dollar korul. Ez ugye felmillio forint. Magyarorszagi arak mellett... Egy itteni ember mondjuk eladokent megkeres havi 4-5000 korul, ebbol boven tud elrakni is. Mindenesetre aki itt dolgozik barmit, annak nincs gondja. A vizvezetekszerelok napi (!) 500 dollart is megkeresnek. (x 170) Persze itt sincs kolbibol a kerites, de konnyu a boldogulas. A koprulmenyek es az eghajlat mnellett a fizetes is paradicsomi :)

Az elso kisebb utazasunk a Gold Coastra vezetett, ahol mindjart be is kaptam egy meduza csipest. Nem fajt, mivel nem erzek fajdalmat :) A Bernit meg egy akkora darazs harapta meg mint egy fel okor. De o is tulelte :) Ime a Gold Coast egy resze: 

Itt ettem eletem elso (es utolso) seafood-jat (a tenger "gyumolcsei"). Errol csak annyit, hogy a Berni majdnem belehalt :) legalabbis vegighanyt egy fel napot. nyami:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Na egyenlore enny, penteken lesz idom, majd meg irok, van mirol, azota voltunk delen is a Surfers Paradise - ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://irany-ausztralia.blog.hu/api/trackback/id/tr531591828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mannaland · https://www.facebook.com/Mannaland-photo-682376461775048/ 2009.12.15. 08:11:03

Végre képek!!:) Nagyon jók:) Mondjuk ahogy elnézem a Barna osztályképét, marhára örültek az osztálytársak a fényképezésnek:D:D Jó lehet olyan kis édes pókok és kígyók között élni, és ki tudja, hogy még milyen állatokkal fogsz ott találkozni:))Mondjuk ha Ági ezt elolvasta, biztos felállt a hátán a szőr, és elkezdett ÚRISTENezni meg FÚJ-ozni:D Valószínűleg ő nem sokáig bírná ott:) Tényleg szép az a strand:) Azt hiszem el tudnám viselni az ottani körülményeket...Nagy nehezen:)
Azért vigyázzatok magatokra, ha lehet akkor az óriáspókokat meg ilyesmiket próbáljátok elkerülni:))Mondjuk Ágiak hozhatsz haza ajándékba egyet sztem:))

moszike 2009.12.15. 13:11:30

@Maszat :):
Igen,nagyon szeretnék egy nagyobb fajta szőrös pókot.Nagyon jók a képek,szép helyen vagytok,de azt hiszem oka van hogy nem oda születtem:)
Naponta kapnék szívrohamot az állatoktól:)
Csak fényképezzetek ezerrel,és küldjétek is el.
Azért az az iskola sok időt elvesz...
De gondolom még így is elviselhető lehet az ottlét....:)
Na vigyázzatok magatokra,kenguruval ne kerüljetek összetűzésbe:)

cümama 2009.12.16. 12:22:53

Na végre valami nézni, olvasni való.Ránézésre úgy néz ki hogy jó helyen vannak:):Biztosan nem fáznak mint mi.A medúza és a pók csípést részletezhetted volna.Mennyire paráztál be:) azt ne mond hogy nem ijedtél meg!!Ja a vérnyomit vitted magaddal:):):)Igaza van a nagyinak Egyetek mert gebék vagytok.Látjátok az én bablevesemtől nem hánytatok.Mondjuk ahogy a Berni eszi a kagylót az egyik képen engemet is kirázott a hideg.Csoda hogy nem sárgult be.Na jöhet a következő heti beszámoló.Írjátok meg milyen vadállattal találkoztok.Csak tisztes távolba legyetek tőle.Legyetek jók puszi nektek és a Krisztáléknak is.
NÉNNYE
süti beállítások módosítása