Írta: Balázsy Bernadett :)

A cairnsi kiruccanásunk végső állomása volt az világ hét csodájának egyike.
Ez volt az eddig egyelten szervezett program, amin részt vettük. Amit azt jelenti, hogy reggel 8-ra a kikötőben kellett lenni, hogy útra keljünk. A hajó elképesztő modern volt, légkondis, sötétített ablakos, puccos mifene. A legénység az ausztráloktól megszokott módon rendkívül kedves volt. Az egyik sráctól megtudtuk, hogy még soha nem utazott magyar ezen a hajón (amin nem is csodálkozom):), szóval kis túlzással sikerült történelmet írnunk. Kb. 1-1,5 órás út után elérkeztünk az első pontra, ahol belemerülhettünk a habokba. Számomra nem kis meglepetést jelentett, mikor körbenéztem és egy darab szigetet sem láttam, sem semmiféle szárazföldet. Az óceán kellős közepén voltunk az akkor még láthatatlan korallzátony felett. Ami ezután következett, az szinte leírhatatlan…

Ami elénk tárult az valami fantasztikus volt… A mindenféle színekben pompázó korallok, a rengeteg színesebbnél színesebb hal, a kristálytiszta víz. Mi a „hagyományos” snorkelinges módszerrel csodáltuk őket, ami nem jelent mást mint búvárszemcsi pipával, palack nélkül, természetesen a kötelező tetőtöl-talpig védőruhában, hiszen itt laknak az Attila által már említett halálos csípésű kockamedúzák. Szerencsére vagy sem, de egyel sem találkoztunk.  Viszont rengeteg gyönyörű élőlényt láttunk. Kb 2 órás búvárkodás után, a svédasztalos ebéd alatt, tovább hajóztunk a következő pont felé. Ha lehetséges itt még több korall, hal volt, mint az előző helyen. Itt kb. még 2.5 órát lehettünk a vízben, ami sajnos egy szempillantás alatt eltelt.

A fiúk itt láttak cápát is, ami a hajón elhangzottak szerint egyáltalán nem veszélyes állat. Szegényke jobban fél tőlünk, mint mi tőle. Láttunk még emberfejű halat, Nemót, medúzát és még sorolhatnám. A csodálatos kirándulás után kb. 5 órakor  visszamentünk Cairnsbe, mivel másnap reggel 6-kor indult a repülő Brisbanebe.


 Ha valaki többet szeretne tudni a korallzátonyról, annak ajánlom: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=1755 .


Néhány képet is mellékelünk, hogy lássátok miről is van szó. :)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A múltkor feltettünk pár állatról képet, most ismét jön egy adag. Ezekkel az állatokkal is kizárólag a természetben találkoztunk szabadon, nem állatkertben :)

A legtöbb egy farmon készült, ahova 9 órát autóztunk. Ebből az utolsó 60at földúton. A legközelebbi lakott településtől 2 óra autóútra voltunk. A szilveszter ezen a farmon töltöttük. Láttunk kígyót-békát :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy barna kígyó bőre. Ebből a kígyóból csak egyet láttunk, de nem is baj, mert a világ egyik leghalálosabb mérgű kígyója.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek az emu-k. Vagy ahogy angolul mondják, emu :) Ezekkel is a farmon találkoztunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy phyton. Ezzel is a farmon találkoztunk, az udvaron. Nyami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nyuszi. Épp alszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az egyik legérdekesebb állat. Akkor mint egy nyúl, de patkány. És kenguru is egyben. A neve, kengurupatkány. De tényleg. És van zsebe, és ugrál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a méteres denevérek repkednek mindenhol. Ez épp pihen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenguru. Mindenhol kenguru van. rengeteg. Csillió.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez ugyan nem állat, de az egyik legérdekesebb dolog Ausztráliában. Ez egy fa, amelyik úgy intézi, hogy a magja egy másik fa mellé essen, majd abból kinő egy fa, ami rádől a mellette lévő fára, és a "karjaival" behálózza, majd "felzabálja". Hihetetlen. Parazita fa, és elképesztő nagy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először azt hittem veréb ül az ajtófélfán. De nem. Egy elefántmoly volt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg a béka mindenfelé. Ez az egyik tipus.

Egyenlőre nagyjából ennyi, idő hiányában most nincs több duma. majd legközelebb. Elég sokminden történt, de ha minden leírunk, nem marad idő másra.

A bejegyzés trackback címe:

https://irany-ausztralia.blog.hu/api/trackback/id/tr941647909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandy2 2010.01.15. 08:47:02

Csodálatos helyeken jártok, rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtok, ez minden pénzt megér! Várjuk a minnél gyakoribb írásokat! Vigyázzatok Magatokra! Puszi: G. Szandi

Attila.M 2010.01.15. 12:50:28

Köszi mindenkinek az irasokat, igyekszunk neha elmenybeszamolni, de akkor otthonra nem marad semmi. Mondhatnam azt is hogy tok szar itt, de nem :)
süti beállítások módosítása