Attila.M 2009.12.04. 09:53

Megerkezes

December masodikan reggel 5 kor indultunk el eletunk eddigi leghosszabb utazasara. Az ut elso, es egyben legrovidebb resze Piliscsabarol vezetett ferihegy 2-re. Innen kovetkezett Frankfurt. Ez osszesen laza 4 ora volt csak, igy itt meg fittek, es vidamak voltunk. Mivel ekkor meg nem tudtuk mi var rank :)

Franfurtbol nehany (3) oras varakozas utan felszalltunk a Hong Kong-i gepre. Ez a repulo a legnagyobb volt amit valaha kozelrol lattunk, vagy utaztunk rajta. A Boeing 747-400 akkora, mint egy jol kifejlett terhes oriasbalna meghizva. Alapvetoen egyik geppel kapcsolatban sem veszi be az agyunk hogy hogy maradnak a levegoben, de ez a gep kulonosen erdekes. Tenyleg akkora, hogy egy atlag repulo siman elfer a szarnyai alatt, vagy benne. Mivel azonkivul, hogy az egyik legnagyobb gep, az egyik legjobban felszerelt is, igy nem nagyon lehet unatkozni rajta. Gondoltuk mi, az elso par oraban... Ugy a 5-6 -ik ora kornyeken az ember elkez gondolkodni az elet ertelmerol. A 8-10-ik ora kornyeken pedig elkezdi torni a penget... Mivel itt meg hozzajon az elozo 4 ora is, mar 15 oranal tartottunk. Ekkor meg nem is gondoltunk bele, hogy a felenel sem tartunk. Elkezdtunk egyre szarabbul kinezni. Amugy sem vagyunk matyohimzesek, de itt mar igazan megijedtunk magunktol is. Egy ido utan sem a filmnezes, sem a beszelgetes, sem a folyamatos eves nem elegiti ki az embert. Igazabol a puszta letezes is eleg idegesito tud lenni. 15 ora ules utan. A 30 -adik ora kornyeken mar csak neztunk ki a fejunkbol, mint 2 zombi. Ezutan jott meg 10 hosszu ora...

Ha sikerult feldolgozni az elmenyt, kesobb meg visszaterunk erre...

Ejfelkol erkeztunk meg a Brisbane International repterre. Kijott elenk Kristal, az Ausztral ismerosunk, igy nem sokat tenferegtunk. Jelenleg az o, illetve az o baratjanak a batyjanak a hazaban lakunk, aki legalabb annyira hires Ausztraliaban, mint nalunk Puskas. Keressetek ra a neten, o Sam Thaiday. Az elso ejszakank Ausztraliaban egy zuhanyzassal kezdodott, amira legalabb akkora szuksegunk volt, mint bekanak a csokra. 2 nap repules utan meg a szunyogok sem mereszkedtek a kozelunkbe.

A mai napon elinteztunk par dolgot, tobbekkozott nyitottunk Ausztral bankszamlat, lett ausztral telefonszamunk, es adoszamunk is. Szoval mar akar maradhatunk is :) Errol csak roviden annyit, hogy a bankszamla es az adoszam elintezese osszesen kerult fel orankba...

Az eddigi elmenyek: akarkivel talalkoztunk idaig, az hihetetlenul segitokesz volt. Az uzletekben , es az utcan is. A homerseklet ejszaka egeszen 20 fokig lezuhant :) Nappal 30 korul van szerintem, bar homeronk nincs. Szoval nem fazunk :) Brisbannnek van egy kulonleges hangulata, es vannak nagyon szep reszei. Bar regi epuletek ugy ismert okokbol nem nagyon vannak.

Mara 1enlore ennyi, majd amint lesz idonk meg irunk.

 

 

 

süti beállítások módosítása